Azt, hogy egy outfit működik-e, harmóniában van-e, stílusos-e számtalan dolog határozza meg. Sokszor amikor valaki trendi szeretne lenni, egy Pinterest, Instagram, vagy magazin fotón lévő szettet próbál lemásolni. A képen láthatóan jó a szett, viselőjének működik.

Aztán a másolás van akinek sikerül, és összeáll a kép, és van akinek az összeállítása mégsem váltja ki azt a hatást, amit szeretne. Pedig a ruhadarabok hasonlóak, és mégis valami nincs rendben. Vannak, akik könnyedén átsiklanak rajta, és észre sem veszik, hogy a másolat a közelében sem jár az eredetinek, és vannak, akik eltöprengenek rajta mi lehet az oka, hogy a tükörben mégsem azt látják, amit szeretnének.

Ilyenkor nem kell feladni, érdemes tovább próbálkozni és megnézni mit lehetne másként, hogy teljes legyen a siker.

Amit mindig nézz meg:

Alkatodra megfelelő lesz? A modell, aki viseli milyen magas lehet, milyen alkatú?
Milyen a személyiséged?
A színek mennyire kontrasztosak? A kontrasztok működni fognak nálad?
Ha valami nem jó neked, vagy nincs, akkor mire tudnád lecserélni? Ha lecseréled, ugyanaz lesz a hatása, mint amit a képen látsz?

 

 

Érdemes felvenni és lefotózni, majd megnézni, hogy milyen az összhatása? Nem lóg ki valami? Nem kiabál valami, aminek nem kéne? Hova viszi a fókuszt?

É ami szerintem a legfontosabb, hogy ha valami megtetszik, akkor inkább inspirációnak használd, és ne másold le egy az egyben.

A legtöbb problémát az alkati eltéréseken túl az tudja okozni, ha nem vesszük figyelembe a saját személyiségünket.

Formáld a saját képedre a szettet. Ahhoz, hogy az outfit egyben legyen, nem elég trendi dolgokat felvonultatni. 
Mutatok két képet, amin jól látszik a különbség.

 

Az első képen az öltözet harmóniában van, a modell tudja viselni, szóval önazonos vele. Kiemeli az adottságait, és nincs egy olyan darab sem rajta, ami túlharsogná. Hogy a színtípusának megfelel-e most azzal nem foglalkoztam.

A második kép teljesen más hatást kelt. A csizma kikiabál a képből, ráadásul sehol máshol nem jelenik meg újra, egy lánc, egy fülbevaló, egy piros rúzs vagy bármi képében.

Ha ennyire hangsúlyos, és ennyire rikító a színe valaminek, akkor azt valahol még érdemes megjeleníteni, különben ki fog lógni. Az ocelot mintához kell, hogy legyen bennünk dög, Különösen, ha ekkora felületen jelenik meg.

A fekete, az ocelot minta és a telített piros cipő teljesen elnyomja a benne lévő hölgyet. Őt észre sem vesszük, és nem csak azért, mert az arcából szinte semmi sem látszik.

Ehhez az öltözethez nem lehet nem sminkelni az arcot. Jó, persze lehet, nem jön a divatrendőrség, és nem fog elvinni. Csakhogy egy sminkeletlen arc egy ennyire hangsúlyos öltözetben teljesen eltűnik, smink nélkül a fekete öregíthet, különösen, ha a színtípusunkba nem tartozik bele ez a szín. És szerintem smink nélkül egy outfit befejezetlen hatást is kelt.

 

Ilyen apróságokon múlhat, hogy ragyogunk-e a ruháinkban, vagy sem!

Mutatok pár olyan képet, ahol van összhang, van fókuszpont, van izgalom, és nincs kiszámíthatóság. Rendben vannak, és mégis van némi spontán hatása. A színek harmonikusak, összeillenek. Ahol pedig nem illenek össze (hideg és meleg színek egymás mellett), ott abban meg van tudatosság, és izgalmassá válik az egész.

Emiatt hasznosak a színtani ismeretek, mert akkor tudatosan használhatjuk a színeket, és nem összedobált hatása lesz az outfitnek.

 

Ha meg még a színtípusodat is ismered, annál inkább tudod, mit mivel, és mivel ne. A tudása valaminek nem kötelez semmire, sőt, akkor tudatosan tudod áthágni a szabályokat, ha esetleg kísérletező vagy. Tudni fogod, hogy bár a nagykönyv mást ír, mégiscsak klassz a szetted.

Talán van benned egy kis polgárpukkasztás, renitensség. Talán hajlandó vagy, és mersz kilógni a sorból. Ettől lesz stílusod, és amit kifejez az a te belülről sugárzó egyediséged.

Nem kell ehhez túl sok, néha csak egy kis változtatás elég, és máris megjelenik a személyesség, a kevesekre jellemző kreativitás.

Ha segíthetek neked ebben, akkor várlak színtanácsadáson, vagy valamelyik másik szolgáltatásomon.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Tetszett a cikk?

Oszd meg a barátaiddal!