A címből valószínűleg arra következtetsz, hogy az 50 éves nő ruhatára más, mint a többi korosztályé, és arra, hogy most én itt meg fogom mondani, hogy 4 ceruzaszoknya, két kosztüm, meg 9 zsák legyen a ruhatáradban, mire betöltöd az 50 évet. Hát, ha erre vágysz, akkor lapozz tovább. Itt inkább arról lesz szó, hogy az 50 éves nő ruhatára pont annyira egyedi és izgalmas, mint amikor 25 volt.

Szerintem meg inkább arra vágysz, hogy valaki kimozdítson abból az ítélettömegből, ami egyenes arányban gyarapszik a ráncok számának növekedtével.

Egy 20 éves szemével az 50 évesek kifejezetten öregnek tűnnek. Amikor engem 40 évesen középkorúnak tituláltak, először körbenéztem, hogy kiről is van szó, mire rájöttem, ja rólam. Én lélekben megálltam valahol 25 és 30 között, és bevallom sosem osztottam és szoroztam, hogy akkor a 40 az kb. az élet fele. Jó esetben. Vagyis a középkor. Sosem kedveltem igazán a címkéket, mert azok csak arra jók, hogy beskatulyázzanak, hogy azt érezzük, be vagyunk korlátozva definíciókba és szabályokba.

Attól meg kifejezetten felszisszenek, ha azt hallom, a te korodban ez a ruha már nem illő. És már stylist szájából is hallottam, hogy egy 50 éves ne öltözzön úgy, mint a fiatalok. 

Tényleg?
Hanem hogy öltözzön? Vegyen zsákot, esetleg ássa is el magát ott helyben?

Üzenem annak, aki esetleg nem tudná, hogy az öltözködés nem korfüggő, mert a kor csak egy szám! 

Aki szerencsés, annak ez a szám egyre növekszik. És ez egyáltalán nem jelenti, hogy akkor láthatatlanná kéne válnunk. Egyre több jó példa és inspiráció van előttünk, olyan nőktől, akik nem írták le magukat, és legyenek bármennyi évesek, jól érzik magukat a testükben. Tudják mi illik hozzájuk, mit szeretnének közölni a környezetükkel, és nem állnak a világ perifériájára, csak mert mások szerint ott kéne lenniük.

Szóval az 50 éves nő ruhatára pont annyira egyedi, mint bármelyik más korosztály ruhatára.

Azért, mert az öltözködés személyiség, ízlés, és alkatfüggő.

És a létező összes szabályt addig a mértékig érdemes használni, amíg még örömünket leljük benne, amíg ad valamit, ami hozzájárulás nekünk. Abban a pillanatban, hogy korlátoz, jobb áthágni.

Soha ne vegyétek be, hogy a korotok miatt lesz tiltólistás valami. Ami közönséges, az 20 éves korban is az, és 50 évesen is az lesz. Ami unalmas, ami béna, az az marad bárki is veszi fel.

A kérdés mindig az: Mit szeretnél közölni az öltözeteddel? Mire szeretnéd helyezni a fókuszt? Milyen a személyiséged?

Hallani különböző okos tanácsokat, pl-ul, hogy a feliratos pólókat hagyjuk meg a tiniknek, ne vegyél fel egyszerre 7-nél több kiegészítőt, ne rúzsozd magad feltűnő rúzzsal, ha nagyon ráncos az arcod….

Igazából az a lényeg, hogy a te személyiséged mit bír el!

Látni olyan idősebbeket (és amúgy fiatalokat is, ez megint csak nem korfüggő), akikről tényleg leugrik egy feliratos póló, és ha nincs beillesztve rendesen a szettbe, akkor nagyon kaotikusnak tűnik, és látni olyanokat, akiknek istenien áll, mert bohémok, lazák, kortalanok. Nekik azt mondani, hogy ne vegyék fel butaság.

Hét ékszert, kiegészítőt egyszerre viselni elsőre nagyon soknak tűnik, mégis láttam már olyat, akinél hangsúlyos ékszerek kavalkádja volt és jól állt neki, és van akinek már egy hangsúlyos is túlzás.

Szóval a lényeg!

Amikor azt mondod, te már valamit nem vehetsz fel, ami egyébként korábban jól állt, akkor kizárod és beszűkíted magad, és ezzel korlátokat teremtesz. Legfőképpen pedig elhiszed, hogy vannak számodra akadályok, amik a korodból fakadnak, és ezzel belehelyezed magad az öregedésbe.

Mi lenne, ha inkább kilépnél a világ alkotta szabályok, és korlátok közül, és megteremtenéd a te egyedi valóságodat, egyedi stílusodat, ami csak a tiéd. Hozzájárulás lehetek neked ebben! Együtt felépíthetünk egy neked működő ruhatárat.

 

 

És amit soha, de soha ne felejts el: a Kor csak egy szám, nem az értékedet tükrözi! Te akkor is egyedi és megismételhetetlen vagy, ha elmúltál 40-50-60!

 

 

 

 

És ha már az 50 éves nő ruhatára a téma, akkor beszéljünk kicsit a ruhákról is.

Azt nyilván tudod, hogy milyen ruhák tetszenek neked, milyen stílus áll hozzád közel. És azt is, hogy eddig amit viseltél, az mennyire fejezte ki a személyiségedet. Ha az, ami tetszik, és az, amit viseltél nincs összhangban, akkor valószínűleg elbátortalanodtál, hogy viselheted-e azokat a darabokat. Minden megoldható, csak meg kell találni a megfelelő arányokat.

Mindig akkor kezd el valaki közönségesnek, vagy unalmasnak kinézni, ha a személyiségéből nem fakad az, amit az öltözetével közöl magáról. Sosem a miniszoknya, vagy a dekoltázs a baj, hanem ha olyasvalaki próbálja magára erőltetni, akiből amúgy nem árad ez belülről.

És persze az sem a legjobb választás, ha az alkati adottságok és a ruhaválasztás nem tudják egymást támogatni. Ha a ruha nem azon részeket hangsúlyozza, amik kihangsúlyozása előnyödre válik.

Pusztán ennyi lenne, amit érdemes figyelembe venni, amikor azon töprengsz, hogy az adott darabot megvedd-e?

Na jó nem, ez az azért egy picit összetettebb. Más írásokban találsz még ehhez segítséget, sőt ajándékba készítettem neked több részletesebb anyagot is, amit a gardróbrendezésnél, vagy a vásárlás során kiválóan tudsz hasznosítani.

Csodás ruhatárad lehet, ehhez azonban önmagadból kell elindulni, és önmagadat megismerni.

 

Ki vagy te, és mit szeretnél sugározni magadból. És ehhez milyen ruhákat választhatsz, amik támogatnak és a legjobban kifejezik azt, aki te vagy?

 

Semmi szükség öreges, fazontalan holmikra, nem kell feltétlenül az oversize-ban sem gondolkodnod. A mai 50 éves nők már nem öreges, fazontalan holmikra vágynak, csak egyes üzlethálózatok ezt nem vették még észre. Sajnos vannak üzletek, ahol egyfolytában nyanyásítani akarnak minket, de nekünk ezt nem kell választanunk.

Rajtad múlik, hogy a te ruhatárad miből áll össze. Kis utánajárást igényel, ez igaz, és lehet, hogy a magasabb árfekvés felé kell vennünk az irányt, de azt mondom, inkább legyen kevesebb ruhánk, de az legyen jól kombinálható, egyedileg variálható, és szolgáljon több évig.

 

Ha szeretnél velem vásárolni, akkor jelentkezz a vásárlás stylisttal szolgáltatásomra. (Színtanácsadást követően van erre lehetőség, szóval ha még nem voltál színtanácsadáson, akkor várlak szeretettel. Hogy ennek mi az oka, hogy vásárolni, csak színtanácsadást követően megyünk, erre a gyakori kérdések között találsz választ.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Tetszett a cikk?

Oszd meg a barátaiddal!