A világ egyik fele túlköltekezésre, felhalmozásra, folyamatos pénzköltésre buzdít, míg a másik része egyre inkább megpróbál bűntudatot kelteni bennünk, ha nem törekszünk minimalista életformára.

A női ruhatár a maga összetettségével a legvirágzóbb biznisz. És nem csak a ruhákat tekintve. Mindenki el akar adni valamit, tárgyakat, eszméket, nézőpontokat, állásfoglalásra akar kényszeríteni, ami mellett aztán illik kiállni, az sem baj, ha egy életen át.

Arra már jóval kevesebben kíváncsiak, hogy ki vagy te. Nem cél, hogy megismerjenek és meglássák mi válik be, mi működik neked és mire lenne igényed. Arra akarnak rávenni, hogy kövess trendeket, szóljanak azok akár a divatról, vagy éppen a divat ellen, akár az étkezési szokásokról, edzésmódokról, vagy éppen eszmerendszerekről. Meg akarnak győzni arról, hogy majd ők mondják a tutit, és neked erre van szükséged. Akkor is, ha nyilvánvaló, hogy egyáltalán nem.

Az emberben ott él a csoporthoz tartozás vágya, akár olyan áron is, hogy lemondjon saját egyediségéről. Vagy akár olyan áron is, hogy szembe menjen a trendekkel, és valami mást válasszon, mint azt, amit éppen a tömeg preferál és követ.

 

Pedig akkor lesz olyan női ruhatárad,  amiből öröm öltözni, ha hajlandó vagy magadból kiindulni. Teljesen függetlenül attól, hogy mások mit mondanak, vagy mire akarnak rávenni.

Ki vagy te, és milyen gardrób az, ami rád épül, a személyiségedet tükrözi, amiben kiemelkedően jól érzed magad?

 

Most, ebben a pillanatban. Nem egy életen át, nem is évek múlva. Felesleges a véglegességre törekedni, és életre szóló ruhatárat kezdeni építeni, mert ez úgysem lehetséges. Mindjárt mondom, miért.

 

Hajlandó lennél őszinte lenni magaddal, azt választani, és olyan női ruhatárat építeni, ami igazán te vagy?

 

Tudom, sokan vannak, akik megállnak ott, hogy „valaki más mondja meg, döntsön, hogy mit tegyek, mit vegyek, mert én nem tudom”. Egyrészt dehogynem tudod, másrészt mi van, ha olyasvalakivel futsz össze, aki csak darálja a papírformát, azt ami szerinte működik, és nem lát közben téged? Akkor azzal a valakivel mennyivel leszel előrébb?

Te vagy az, akinek a legtöbb tudásod van önmagadról, még ha el is hitetted magadról, hogy nincs. Ott van a kezedben a választás lehetősége is. És hallgasd meg azokat, akik számítanak, akiknek érdekel a véleménye, ugyanakkor nem kell vakon követned őket.

Mi az, ami neked működik?

 

Ezt leginkább 100%-osan csak te tudhatod. Mindenki más ötletelhet, és megoszthatja veled a szakmai tudását, hozzáadhat olyan információkat, amivel te nem rendelkezel, de nem ismerhet téged annyira, mint te magad, nem tudhatja ki vagy.

Szóval ne hagyd, hogy elvigyenek olyan irányba, ami nem a tiéd, és amerre te egyáltalán nem is akarsz menni.

 

Ismerni magad, és tudni mi kell neked, az egy másik szint. Ehhez a fókuszt másokról, át kell tenned magadra. Én ebben támogatlak és segítelek. Légy önmagad, és ki fogsz virulni.

A gardróbod is csodás lesz. Azért, mert nem az elméletre, nem általánosságokra fog épülni, hanem a lényedre, a benned zajló folyamatokra.

Én szeretem és tisztelem a szín és stílustanácsadást, és a stylingolást is. Ezek mögött a hivatások mögött, nagyon komoly elméleti és gyakorlati tudás van, mégis ahhoz, hogy a szakma szabályait létre lehessen hozni, valamennyire általánosítani kellett.

Ezért van, hogy az elmélet mindig sokkal általánosabb, és nem húzható rá automatikusan senkire.

 

Hogy milyen a megfelelő női ruhatár, az csak egy elméleti információ, át kell ültetnünk a gyakorlatba és mindig az adott személyre kell szabnunk.

 

A jó szakember ezt figyelembe veszi. A jó szakember lát téged, és nem igyekszik rád erőltetni az elméletet, hanem megismer és úgy változtat, hogy te abból a lehető legtöbbet profitálj.

Hogyan is lehetne valakinek gardróbot kialakítani, vagy elmenni vele vásárolni, amíg csak alig néhány mondatot tudunk róla? Nem csak azért nem vállalok azonnal gardróbrendezést, és vásárlást (ha az egész ruhatáradban szeretnél változást), mert a színelemzésed nélkül csak sötétben tapogatózunk. Ez csak az egyik ok. Azért sem, mert az a 4 óra, amíg a színtípusodat és az alkatodat megnézzük, rengeteg lehetőséget ad arra, hogy megismerjelek, megtudjam ki vagy, milyen dolgok foglalkoztatnak, hogyan élsz, és legfőképpen mi zajlik benned. Önismereti trénerként megvannak az eszközeim is hozzá.

És mindez nem egy öncélú dolog. Nem a ruhák a fontosak, nem a gardrób a fontos ebben az egészben, hanem te.

Ezek eszközök, amikkel kihozzuk belőled azt, ami benned rejlik. Segítenek, hogy közelebb kerülj önmagadhoz, több magabiztosság, több öröm bukkanjon fel, és boldogabb legyél. Mert hát ez a valódi cél. És a cél felé a gardróbodon keresztül is teszünk lépéseket.

És akkor térjünk is rá arra, hogy milyen is az álom női ruhatár, ami csak a tiéd?

 

Én azt figyeltem meg, hogy folyamatos változásban vagyunk. Így a gardróbunk sem lesz statikus. Vagy ha igen, akkor előbb-utóbb ki fogjuk nőni (nem széltében-hosszában).

Az, aki éveken át ugyanabban a formájában tartja fenn a gardróbját, és a változás igénye nem jelenik meg, annak lehetséges, hogy az élete sem áramlik.

Egyszerűen szimbiózisban élünk a gardróbunkkal. Tükröz minket. És ahogy az életünk áramlik, és különböző hatások érnek, úgy áramlunk mi is a folyamatos változásban. És ez teljesen rendben van így.

Szoktuk mondani, hogy egy teljes gardrób felépítése akár évekig is eltarthat, mire megtaláljuk a megfelelő darabokat. Ez is igaz, én még kiegészíteném azzal, hogy ennek sosincs vége.

A működő női ruhatár fenntartása egy életen át zajlik, és folyamatosan változó folyamat. Soha sincs teljesen készen, és nem is kell, hogy azt érezzük, most vége, befejeztük. A gardrób egy aktuális állapotot tükröz, és ahogy mi változunk, úgy változik a ruhatárunk is.

Nézd meg a tiéd milyen?

Mennyire szívesen nyitod ki az ajtaját, és mennyire szívesen öltözöl fel belőle? Mit vehetsz észre? Van benne szárnyalás? Vagy inkább húzod a szádat, és legbelül érzed, hogy bizony már régen kinőtted a gardróbod?

 

Lehet, hogy a ruhatárad nem rossz, csak már nem a tiéd. Nem téged tükröz. Bátran válj meg azoktól a daraboktól, amik számodra nem használhatóak. Lehet, hogy valaki másnak meg éppen az a darab lesz a puzzle fontos darabkája.

Nem az a lényeg, hogy a ruhatárad egyes darabjai méregdrága holmik legyenek, vagy elsőkézből kerüljenek hozzád. Ezek csak egyéni preferenciák. Az a lényeg, hogy amikor kiválasztod őket, akkor ne az az érzésed legyen, hogy egynek jó lesz, hanem valóban dobogtassa meg a szíved. Legyen „must have” de ne abban az értelemben, hogy csitítsd a vásárlási lázadat, hanem abban az értelemben, hogy a ruhatárad szerves része legyen.

És igen, van, hogy mellényúlunk egy-egy darabbal. Sebaj. Cseréljük el, adjuk el, ajándékozzuk el bátran. Mire megtanuljuk, hogy mi az, amiben valóban jól érezzük magunkat lesznek ilyen mellélövéseink. Na és.

Nem kell tökéletesnek lennünk. Legyünk inkább igaziak.

 

Szeretnéd magad átrendezni, felújítani a ruhatáradat?

Akkor itt van hozzá egy segéd anyag, letölthető táblázatokkal és sok-sok tudással. És még plusz ajándékként egy tartalmas anyag a vásárláshoz.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Tetszett a cikk?

Oszd meg a barátaiddal!