Benedek Krisztina

önismereti és stílus facilitátor

Önismereti facilitátorként hozzásegíthetlek, hogy felismerd ki vagy, és milyen képességeid vannak, hogy varázslatos életed legyen. Támogathatlak, hogy újra önmagadra lelj, és magabiztosan, erődbe lépve éld az életedet.

Stílus facilitátorként (személyi stylist, szín és stílustanácsadó végzettséggel) azt tudom megmutatni, hogyan használd a külsőd adottságait, hogy a személyiségedet a lehető legtudatosabb módon fejezhesd ki. Az öltözködés játék, és közben hatalmas fegyver is a kezedben. Ha tudod, hogyan használd, előnyödre fordíthatod az összes adottságodat, és könnyedén rejtheted el azt, amit gyengeségednek tartasz.

Hogy a csudába lehet, hogy egy önismereti facilitátor, aki a “lélek” rejtelmeivel, mélységeivel foglalkozik, egyszer csak elkezd olyan felszínes dolgokkal foglalkozni mint a divat, az öltözködés? – talán benned is felmerült ez a kérdés.

Az a helyzet, hogy az öltözködést én egyáltalán nem tartom felszínes, elhanyagolandó tényezőnek. Lehetséges, hogy elsőre talán annak tűnik, valójában pedig, ahogyan öltözünk, önmagunk kifejezésének egy formája.

Akár egy szenzációs játékszer is lehet a kezünkben, mert mi döntjük el, mit akarunk megmutatni magunkból egy adott pillanatban, mit akarunk közölni, és mi az, amit inkább elfedünk. A ruha, amit viselünk, hatással van a lényünkre, és fordítva. Ami a ruha alatt a bensőnkben bújik, szintén hatással van arra ahogyan kinézünk. Szóval ez egy oda vissza ható folyamat.

 

Miért is ne ragadnánk meg az öltözködés lehetőségét arra, hogy azt láttassuk a világgal, akik vagyunk, de ezt tudatos módon, a saját irányításunk alatt.

És miért is ne ragadnánk meg egy ilyen szuper lehetőséget, hogy változzunk kívül, belül. A stílusunk kialakítása egy “terápiás” folyamat, amiben olyan belső értékeket hozunk felszínre, amiről nem is tudtuk korábban, hogy bennünk rejlenek.

Elkezdünk magunkra más szemmel nézni, és sokkal több figyelmet, elismerést, törődést, tiszteletet adunk meg magunknak a ruhák segítségével, amit talán sok év belső munka sem tud megadni, vagy helyettesíteni.

 

Egyszerre “dolgozunk” kint és bent!

Két irányból változtatunk, és ez egy végtelen hatékony folyamat lesz bennünk, amit a környezetünk sem évek múltán fog észre venni.

Ráadásul sokan a belső munkát valami kemény, lemondásokkal teli útnak tekintik és élik meg, de ennek nem kell így lennie. Ez lehet könnyed és játékos is.

Nőcis dolgokkal, amik a szívünk mélyén mindannyiunkban ott vannak, csak talán elrejtettük, és elhittük, hogy nekünk olyan nincs!

Ezt hozzuk felszínre itt, a Noage – styling and more… oldalon.

 

 

A kor csak egy szám. A súly is az.  Hozzuk ki a lehető legjobbat magunkból kint és bent, csak hogy örömből éljük meg a pillanatot, és a még előttünk álló életet!

Az a fajta integrált szemlélet, ahogy én viszonyulok az önismerethez, és a stílushoz, divathoz, egy olyan látásmódot tesz lehetővé, amit kevesen használnak mélységeiben. Inkább csak említés szintjén van jelen. Anélkül, hogy mindkettőben szakértelemmel rendelkeznénk valóban csak a felszínt lehet kapargatni.

Önismereti trénerként egészen közelről belelátok a lelkekbe, és azt tapasztalom, hogy egyre többen veszítik el önmagukat, magabiztosságukat, nőiességüket. Különösen igaz ez a 40’ éveikhez közel  járókra, és a még idősebb nőkre.

 

Azt látom, hogy beveszik a világ, és benne a környezetük nézőpontjait, miszerint nem elég jók, nem elég értékesek. Beveszik, hogy küzdeniük kell, hogy mássá kell válniuk.

Sok nőt látok, akik feladják önmagukat, vagy talán sohasem tudták igazán, hogy kik is ők.

Sokan kényszerítik bele magukat szerepekbe, álarcok mögé bújva. Megkeményednek, miközben a férfiak eszközeit használva igyekeznek karriert építeni és bedarálja őket az életük.

Elveszítik az örömöt, a vidámságot és a boldogság, amit egész életükben kergettek, egyre távolabb kerül.

Ennek nem kell így lennie. Haladhatunk azokkal az eszközökkel is, amikkel évezredek óta kiválóan tudunk bánni, és ami eredendően a miénk.

“Aki megőrzi kíváncsiságát, 50 évesen is fiatal marad.” – Fendi

Ha nyitottan, kíváncsian állunk a világhoz, ha elismerjük, hogy a szellemünk fiatal, akkor a testünk is reagál erre.

Mit számítanak a ráncok? Mit számít pár plusz kiló? A lényeg, hogy önmagunk legyünk, és ezt engedjük kifejezésre juttatni mindenben!

Csak az számít, te mit hiszel magadról!

A fiatalság az nem valami szupererő, amivel rendelkezünk életünk első felében, aztán fokozatosan megkopik, fogy, míg el nem tűnik teljesen.

Talán elhitted, mert a világ ezt próbálta elhitetni veled, hogy ez a szupererő tesz vonzóvá, értékessé, figyelemre méltóvá. Emiatt aztán később, elkezded leírni magadat, és mire betöltöd a 40-et, már csak a ráncaidat, és a deformitásaidat látod.

A jó hírem az, hogy a szupererőnk nem a fiatalságunkban rejlik! Most is ott van a mélyben, és csak felszínre kell hoznunk. Csak az kell, hogy elsöpörd azt a sok bántalmazást, és ítéletet, amit magaddal szemben fogalmaztál meg, és amiket elhittél másoknak.

A szupererőnk az egyediségünk! 

A megismételhetetlenségünk, az ahogyan megnyilvánulunk a világban! Csodálatosak vagyunk mindannyian, és ha nem írjuk le magunkat, ha nem tulajdonítunk túlzott jelentőséget a korunknak, akkor bizony még annál is többet tudunk kihozni magunkból, mint 20 éves korunkban.

Félretennénk mindazt, amit eddig hittünk magunkról, és elkezdenénk valami mást? Elkezdenénk másként tekinteni magunkra, a helyünkre és a szerepünkre ebben a világban?
Mennyi bölcsesség, stílusosság, tudás és érték van bennünk, amiről nem is sejtjük, és amit most kihozhatunk magunkból?
Lennétek vezetői a saját korosztályotoknak, hogy elsöpörjük az útból azokat a generációs mintákat, amik akadályoznak minket, és a többi csodálatos nőt, hogy végre önmagunk lehessünk!

 

Mi lenne, ha megmutatnánk milyen, amikor tiszteljük, elismerjük és megmutatjuk magunkat, ahelyett, hogy láthatatlanná válunk?

Ki vagy te? És mit szeretnél kommunikálni a világnak magadról? Derítsük ki!

Önismereti facilitátorként hozzásegíthetlek, hogy felismerd ki vagy, és milyen képességeid vannak, hogy varázslatos életed legyen. Támogathatlak, hogy újra önmagadra lelj, és magabiztosan, erődbe lépve éld az életedet.

Stílus facilitátorként azt tudom megmutatni, hogyan használd a külsőd adottságait, hogy a személyiségedet a lehető legtudatosabb módon fejezhesd ki. Az öltözködés játék, és közben hatalmas fegyver is a kezedben. Ha tudod, hogyan használd, előnyödre fordíthatod az összes adottságodat, és könnyedén rejtheted el azt, amit gyengeségednek tartasz.

Én azt tudom megmutatni neked, hogyan élj harmóniában önmagaddal, az adottságaiddal. Benned van az erő, a potenciál, a tudás ahhoz, hogy önmagad legjobb verziója légy. Kint és bent.

Én itt vagyok, és támogatlak, hogy ez fel is tudjon bukkanni! Tarts velem!

Nincs válasz a gyakori kérdések között? Küldj üzenetet:

Pin It on Pinterest

Shares
Share This