Mindenki tudni véli, milyen a vonzó nő. Mégis oly kevesen élik. Sokan osztják az észt, de csak pontokba szedett közhelyszótárat nyújtanak át. Ha ilyenre vágysz, akkor máris lapozz tovább, mert itt a vonzó nőség lényegéről lesz szó, nem pedig arról, hogy ne tegyél fel műszempillát, vagy ne használj hajsütővasat. De legyél szenvedélyes, és okos, mert a férfiak ezt szeretik. (És mit csináljanak azok, akik nem annyira okosak?) Nem viccelek, ilyesmiket olvastam a témában.

Szóval, amikor a Google-ben rákerestem a vonzó nő kifejezésre, kizárólag unalomig ismételt közhelyeket találtam az első oldalon.

Mindegyik arról szólt, hogy a vonzó nő egyik fontos kritériuma, hogy a férfiak vonzónak találják. Így a cikkekben megfogalmazták, hogy milyen a vonzó nő a férfi szemében, minek kell megfelelni, hogy vonzóak lehessünk. Mi van?

Tehát valakik megítélésének a viszonylatában lehetünk csak vonzóak?

 Ha férfi szemmel vonzó vagy, akkor jól csinálod, ha meg nem úgy működsz, ahogy azt mások diktálnák, akkor deviáns vagy, és a legkevésbé sem vonzó.  Innen már meg sem lepett a végkövetkeztetés, hogy akkor vagy teljes, ha egy férfi kapcsolódik hozzád, akivel együtt vagy teljes, és aki mellett megélheted a nőiességedet.

 

Wow. Micsoda felismerések! Ja nem…

Na pont ez a baj ezzel a világgal. Az amilyen most vagy, az nem jó, az nem lehet vonzó, inkább faragj magadon, és kezdj el hasonlítani egy ideára, ami nem is létezik, és amit igazából még senki sem látott. (Utóbbiról azért nem tesznek említést ezekben a cikkekben.)

Fogalmam sincs mi a jó abban, hogy életre kelt egy olyan szempontrendszer, amiben a férfi és nő nem definiálható egymás nélkül?

Hacsak az nem, hogy emiatt állandóan szembe kerülnek egymással, ellenfelekké válnak, és mint valami mindentudó ítélőszék meghatározzák, ki kiként, és hogyan létezzen. Aztán jól meg is rekednek ezen a szinten.

 

 

Mit jelent az, hogy a férfiak szerint?

 

agyagozó férfi

Amúgy ettől a legtöbbünknek feláll a (nem létező) szőr a hátán.

Ez olyan, mint a „brit tudósok kimutatták”.

Könyörgöm, a férfiak nem egy massza, nem ugyanarra a tápegységre kötött robotok gyülekezete, akikbe ugyanazokat az információkat táplálták be.

Nincs olyan, hogy A férfiak, meg olyan sincs, hogy A nők.

Mind egyediek vagyunk, és ha hajlandóak vagyunk kilépni ezekből az általánosításokból, akkor leszünk örömteliek, és amúgy vonzóak is!

A nő egy életen át hallgatja, mitől lehet vonzó nő. A férfiaknak meg azt tolják le a torkán, hogy neked erősnek és céltudatosnak kell lenned.

Tényleg? Mindig? Minden férfinak? Van akinek megy, de mi van ha nem mindenki ilyen?

Ja rájuk mondják, hogy a gyengék. Akik nem az idealizált férfiképet testesítik meg. Eléri a világ, hogy aki nem macsó, az lekicsinyli és gyűlölni kezdi magát, aztán megpróbál más lenni, magára erőltetni egy szerepet, és olyan életet élni, ami nem belőle fakad. Innen már borítékolni lehet a boldogtalanságot. Na erről is kilométereket tudnék írni, de a téma most nem ők, és amúgy is csajok, ti vagytok a szívügyem.

A másik, amitől a hajam már az égnek áll a genetikai faktor.  Eszerint már évezredek óta a férfi a védelmező, a nő a gondoskodó, ezért a férfi diktál, a nő meg viszonyul….blablabla. Azok a nyavalyás mamutok…

Vajon mi az erősebb?

A genetika, vagy a sok korlát, ami a köztudatba került, és amire folyton ráerősítenek, amint egy kicsit feledésbe merülne? Mi miatt tud ez a sok általános okosság még mindig itt lenni, ha nem azért, mert tölcsérrel töltik a fejünkbe, mióta legelőször felsírtunk? Annyira erősen, hogy már mi is elhittük, hogy igaz, és elkezdtünk idomulni hozzá. És még csak meg sem kérdőjelezzük. Olyan alapigazságként hangzanak el, mint hogy 2+2=4

Nem a genetika a lényeg, hanem, hogy anyáról gyermekre örökítjük át azt ahogy élünk és gondolkodunk.

A korlátozó hiedelmekkel, nézőpontokkal együtt. Nem a génjeinkben rögzült ez, pusztán az elménkben, de oda jó erősen. Na meg a tudattalanunkban, mert legtöbbször nem is tudjuk, hogy ezek ott vannak és dolgoznak. Persze nem értünk, hanem ellenünk.

 

A vonzó nő valóban attól lenne vonzó, hogy kezébe veszi a vésőt, meg a kalapácsot, és elkezdi lefaragni azt, ami valaki más szerint nem értékes? Ami nincs benne a vonzó nő definíciójába? Az tenne minket vonzóvá, hogy szerepeket játszunk, és elhisszük, hogy azok vagyunk, amik amúgy nem?

Na ettől biztosan nem leszel vonzó nő.

A kérdés inkább az, hogy most ebben a pillanatban, mi akadályozza, hogy az a vonzó nő legyél, aki amúgy vagy?

Mert ha azt hiszed, hogy új dolgokat kéne magadra venned, valahová el kéne jutnod, és elsajátítanod valamiféle tudást, akkor tévedésben vagy. Sokkal inkább le kéne dobálni magadról, ami abban akadályoz, hogy önmagad legyél. És egyúttal vonzó is.

Amikor önmagad vagy, akkor olyan vonzó vagy, mint egy mágnes. És akkor eszedben sincs megfelelni bárkinek. Lesznek, akiknek bejön, aki te vagy, és lesznek, akiknek nem.

Vonzónak lenni, az nem egy szabálygyűjtemény, amibe kipipáljuk amit tudunk teljesíteni, aztán törekszünk, hogy az összes feltételnek megfeleljünk. És naná, hogy ez nem megy, mert ezt a szabályrendszert egy nem létező, idealizált kép alapján hozták létre, lehetetlen megfelelni neki. Azért arra jó, hogy mivel nem érjük el, rosszá tegyük magunkat miatta.

Milyen a vonzó nő?

A vonzó nő, ezerféle összetevőből áll össze, ami annyira egyedi, mint a testünk, vagy az ujjlenyomatunk. Mi lenne, ha nem az általánosításokat keresnéd, hanem megnéznéd, benned mi minden rejlik, amit nem juttatsz kifejezésre, és ami amúgy hozzájárulna ahhoz, hogy olyan vonzó nő legyél, amilyen csak lehetsz?

Mi az, amit elutasítasz, ami azért nem vagy hajlandó lenni, mert valamikor elhitted, hogy az elítélendő, rossz? Közben pedig könnyedén áradna a lényedből?

Milyen csapot zártál el magadban, amiről azt gondoltad, vagy amiről elhitették veled, hogy az nincs rendben?

Mi az, ami akadályozza a könnyedségedet, a csábítást, az orgazmikus örömök megélését, legyen szó egy őszibarack elfogyasztásáról, vagy egy nyíló virág szépségének megcsodálásról. Mi akadályozza benned, hogy mindig tudd, hogy most éppen az erődet mutasd, vagy a lágyságodat?

Az a rengeteg korlátozás, amiről elhitted, hogy valóságos. Ami áldozattá tesz. (Hozzáteszem, nem csak a nőket, hanem a férfiakat is.)

Mi lenne, ha ezt többé nem engednéd meg?

Ha többé nem veted alá magad a korlátozásoknak, és hagyod hogy kibontakozzon a lényed, akkor megmutatkozhat, az, amire most vágysz. És ez soha nem fog megtörténni, ha meg akarsz felelni a férfiak szájába adott butaságoknak, mert az nem te leszel. Pusztán azért létezik ez, hogy soha ne legyél az, aki lehetnél. Te ne dőlj be neki.

Ehhez ki kell lépned abból a szabályrendszerből, ami szerint eddig élted az életedet. Több éber figyelem kell, hogy észre vedd, amikor beszippant egy hatalmas hazugság, amit  igaznak hittünk  évezredek óta. Ha ezt nem kezdjük el most, akkor pontosan ugyanott fogunk tartani 1000 év múlva is.

Lehet, hogy a világ ott fog tartani, de nekünk nem muszáj.

Abbahagynád a hasonlítgatást?

Ha folyton vizsgálatnak veted alá, hogy most vonzó nő vagy-e vagy sem, akkor összehasonlításba kell menned. De mihez képest vagy vonzó? Kinek az ideái, működése, külseje a mérce számodra? Csakis önmagadhoz képest lehetsz az.

Vonzó nő vagy, amikor igazán magadat adod, falak nélkül, önmagad teljességében.

Amikor korlátokat építesz, akkor veszítesz a vonzerődből, és nem azért, mert akkor nem felelsz meg az elvárásoknak. Csakis azért, mert akkor nem áramoltatod az energiáidat korlátlanul, és nem áramolsz az élettel sem.

Amikor vonzó nő vagy, akkor inspirálsz másokat, nőket, hogy ők is megéljék az életüket, válasszák önmagukat, és élvezzék amijük van, legyen az bármi. Inspirálod a férfit is. Arra, hogy meghódítson, hogy a kedvedre tegyen, hogy melletted ő is az lehessen, aki csak lenni tud. Ez a vonzalom lényege, nem?

Nem azért, mert együtt vagytok teljesek. Nem azért, mert ahhoz kell egy férfi, hogy megélhesd a nőt. Ezek a nézőpontok már megint azt sugallják, hogy önmagadban nem vagy teljes, és nem tudod megélni a nőt. Ez nem igaz! Ha igaz lenne, akkor több boldog kapcsolat lenne. Ha igaz lenne, senki sem lehetne boldog, aki egyedül él.

Hagyjuk abba, hogy ismételjük ugyanazokat a dogmákat, hisz ezek nem a boldogság felé visznek. Ezek éppen benne tartanak abba a verklibe, amiből már láttunk eleget, és ami igen kényelmetlen.

Lépjünk inkább egy új útra, ami több könnyedséget, több örömöt, és több teret ad.

 

Mi történik, ha önmagad vagy?

Te élvezni fogod az életed, ugyanakkor rengetegen meg fognak ítélni. Nők is és férfiak is. Olyanok, akiknek nem illessz bele a valóságukba, az általuk létrehozott, vagy a világból átvett képébe, miszerint milyennek kellene lenned. Meg fognak ítélni olyanok, akik nem akarják azt választani, amit te, és meg kell indokolniuk a maguk számára, hogy te is rosszul teszed, hogy így élsz. Különben el kéne ismerniük, hogy akár ők is választhatnák a többet, mégsem teszik. Ne törődj vele. Ez az ő drámájuk, nem a tiéd.

Míg mások rajongani fognak érted. Inspirálódni fognak belőled. És ez az ő érdemük, és az ő választásaik lesznek.

És neked egyik sem lesz lényeges, hisz az, hogy önmagad vagy, annyira boldoggá tesz, hogy teljesen mindegy, ki mit gondol, vagy hisz, ki milyen elvárásokat támaszt feléd, és milyen véleménye van.

Szóval összefoglalva, akkor lehetsz vonzó nő,

  • amikor önmagad vagy, korlátozások nélkül,
  • amikor nem számít mások ítélete,
  • nem akarsz megfelelni egy idealizált képnek,
  • nem tekinted ellenfélnek a férfit,
  • nem vagy összehasonlításban senkivel,
  • nem ragaszkodsz az eddigi szabályrendszeredhez,
  • hanem megkérdőjelezel mindent, amiről eddig elhitted, hogy az igaz,
  • ha tudod, hogy ki vagy, mit szeretnél,
    és eközben élvezed az életet.

Ha szeretnél magadra lelni a nagy dzsumbujban, és jól jönne hozzá némi támogatás, akkor választhatsz a lehetőségek közül.

A Teljeskörű stílustanácsadás és az Önbizalom tuning programokon elmélyülünk a lényed rejtelmeiben, de a többi programba is ha úgy kívánja a helyzet, belecsempészek jó néhány önbizalom fokozó percet.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Tetszett a cikk?

Oszd meg a barátaiddal!